jord coco
Hjemmet

Hvad er bedst, Coco eller Jord?

Første gang jeg skulle gro brugte jeg Coco, det er nemt at bruge. Ikke mindst for nybegyndere da der ingen næring er i jorden. Så det gør det lettere at ramme sin EC, så vandingen bliver mere præcis. Coco er rigtig god til at tage imod gødningen, Coco er særligt god til at lede nærringstofferne videre ud til rødderne, hvilket er et stort plus. Ud over det så er en anden fordel ved det her er, at det er et meget luftigt medium, så her er det ikke nødvendigt at spæde til med eventuelt perlite eller leca sten.

Brugt coco

Efter at have brugt Coco i nogle år efterhånden, ville jeg gerne prøve noget nyt. Jeg ville prøve at gro med jord denne gang. Ikke fordi at jord nødvendigvis er bedre end Coco eller omvendt. Det er en smagssag efter min mening. Hvis man er glad og god til at gro i Coco skal man bare gøre det, og er man til jord og vant til at bruge det, så skal man fortsætte med det.

Der er ingen grund til at lave om på en succes, med mindre man gerne vil være nysgerrig og afprøve noget nyt selvfølgelig. Jeg ville bare gerne udfordre mig selv og prøve noget nyt, derfor valgte jeg så at skifte det ud med jord i stedet for, og med succes.. 

Og jord

I jord er der mange forskellige næringsstoffer, hvilket også betyder at man skal være opmærksom på hvilken jord man køber. Og hvor meget EC’en er, det står typisk på posens emballage, hvis ikke er det vigtigt at spørge om gødnings forholdende inden man køber. Det er nemlig meget forskelligt fra brand til brand.

Dette er meget vigtigt at undersøge før man vander. Hvis jorden og vandet ikke er i takt, så har rødderne svære ved at tage imod vandingen. Og dermed vil dine planter ikke optage det nødvendige.

Min personlige erfaring med Coco og jord, er at det er lige godt at bruge. Man skal bruge det der passer bedst til en selv, man skal kende sig selv. Hvis jeg fx er glad for Coco, og min nabo er gladere for jord, betyder dette ikke nødvendigvis at jord er bedre end Coco eller omvendt, men det betyder at Coco er bedst for mig, og jord er bedst for min nabo.

Men vil du også gerne vide mere om at få dit tøj gjort rent? Så læs med her!